Végre egy nyugodt délután... elintéztem az elmaradt levelezésem, feltöltök néhány receptet, aztán virágot ültetek:-) Mostanában minden pillanattal elégedett vagyok. Szeretem a felfokozott állapotokat, mert sokkal többet vagyok képes teljesíteni. Simán belefér a napba néhány ételrendelést elkészíteni, megírni és levezényelni 3 meditációt, egy kabbala-elemzést és akár még kezelni is... ugyanakkor néhány nap pörgés után jó megengedni magamnak a szétcsúszást is. Szeretek ücsörögni a laptop előtt az erkélyen, kortyolgatni a kávémat és például recepteket írni... hoztam is Nektek egy almatortát, sok szeretettel.
Ez a mostani egyik kedvencem - az abszolút favorit akácvirágos-narancsos muffin mellett...
Detti, hálás köszönet a gyönyörű fotókért!
Hozzávalók egy 18 cm-es tortához:
Alsó és felső réteg:
- 1 alma meghámozva, lereszelve
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze mogyoró 12 órára beáztatva, megszárítva (az áztatásra azért van szükség, hogy az enzimek feléledjenek benne és ne terhelje a gyomrot)
- 2 ek. méz
- 1 ek. fahéj
A mogyorót durvára turmixolom és összekeverem a többi hozzávalóval, majd egy sütőpapírra kiterítem a masszát és kb. 42 celsius fokon 2 órán át aszalom. Ettől roppanós és karamelles íze lesz. Akár müzliként is fogyasztható aszalt vagy friss gyümölcsökkel.
Ha elkészült, kettészedem, majd a tepsi aljába rendezem az egyik felét.
Kétféle tölteléket készítettem.
Az egyik:
- 1 nagyobb alma meghámozva és lereszelve
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze mogyoró beáztatva, leszárítva, durvára őrölve
- néhány szem datolya
- ha nem elég édes, ízlés szerint 1-2 ek. méz
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 tk. fahéj
A hozzávalókat összeturmixolom és a massza egyik felét félreteszem.
A másik feléhez hozzáturmixolok még:
- 2-3 db almát
- 4 ek. kókuszolajat
- 10 dkg néhány órára beáztatott aszalt sárgabarackot
- 1 tk. fahéjat
- és egy vaníliarúd kikapart belsejét.
A hígabb massza felét rásimítom az alsó rétegre, majd a középső rétegként ráterítem a sűrűbb masszát. Utána megint egy hígabb réteg következik, végül a tetején elsimítom a félretett roppanós zabpelyhes-almás-mogyorós keveréket.
Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy szépen szeletelhető legyen.
Ez a mostani egyik kedvencem - az abszolút favorit akácvirágos-narancsos muffin mellett...
Detti, hálás köszönet a gyönyörű fotókért!
fényképezte: Sarudi Detti
Alsó és felső réteg:
- 1 alma meghámozva, lereszelve
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze mogyoró 12 órára beáztatva, megszárítva (az áztatásra azért van szükség, hogy az enzimek feléledjenek benne és ne terhelje a gyomrot)
- 2 ek. méz
- 1 ek. fahéj
A mogyorót durvára turmixolom és összekeverem a többi hozzávalóval, majd egy sütőpapírra kiterítem a masszát és kb. 42 celsius fokon 2 órán át aszalom. Ettől roppanós és karamelles íze lesz. Akár müzliként is fogyasztható aszalt vagy friss gyümölcsökkel.
Ha elkészült, kettészedem, majd a tepsi aljába rendezem az egyik felét.
Kétféle tölteléket készítettem.
Az egyik:
- 1 nagyobb alma meghámozva és lereszelve
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze mogyoró beáztatva, leszárítva, durvára őrölve
- néhány szem datolya
- ha nem elég édes, ízlés szerint 1-2 ek. méz
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 tk. fahéj
A hozzávalókat összeturmixolom és a massza egyik felét félreteszem.
A másik feléhez hozzáturmixolok még:
- 2-3 db almát
- 4 ek. kókuszolajat
- 10 dkg néhány órára beáztatott aszalt sárgabarackot
- 1 tk. fahéjat
- és egy vaníliarúd kikapart belsejét.
A hígabb massza felét rásimítom az alsó rétegre, majd a középső rétegként ráterítem a sűrűbb masszát. Utána megint egy hígabb réteg következik, végül a tetején elsimítom a félretett roppanós zabpelyhes-almás-mogyorós keveréket.
Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy szépen szeletelhető legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése