2013. május 22., szerda

Az alkotás öröme

 fényképezte: Sarudi Detti

Ez a gyönyörűség egy csapatmunka eredménye. Benne van három NŐ, aki szeret alkotni és az alkotásaiban ott van ő maga. Minden alkotás egy egyéni lenyomat. Nincs jelentősége annak, mit alkotsz, a lényeg az, hogy fejezzen ki Téged és legyél ott a pillanatban, amikor csinálod. Mert ha így teszel, átsugárzik a műveden a Lelked. Hiszen minden alkotási folyamat során - amikor belehelyezkedsz a pillanatba és semmi más nem létezik számodra, csak az Itt és Most - a Lelked Legmagasabb Rendű Megnyilvánulásával, az Angyalokkal és a Mindenséggel kerülsz kapcsolatba.

És hogy ki a csapat? 
Adri, aki hátrahagyva a városi létet, az Édenkertbe költözött a férjével és gazdálkodik. És nem kényszerből teszi, hanem mert így boldog. És a növényeit körbelengi a Szeretet. Mert másképp ezt nem is lehet csinálni. Mert a Földanya nem mindig hálás. Hiába teszed bele a véred, a verejtéked, a könnyeid, hiába kapálod, locsolod, gyomlálod nap mint nap, amit elvetettél, a Természet néha kegyetlen. És próbára tesz - van-e Benned Szeretet. Van-e Benned hit, kitartás és erő még? És Adriban mindezek ott vannak, ez egészen biztos.

Detti, aki lefotózza a kész művet és meglátja benne azt, amit én is látok. Mert az igazi és mély kapcsolódások azok, amikor már nem egymást nézzük, hanem ugyanazt. Mert nincs már szükség arra, hogy meglássuk a másikban önmagunkat, mert tudjuk, hogy úgyis egyek vagyunk - ugyanonnan jöttünk és ugyanoda tartunk.

És középen ott vagyok én, aki kigondolja, elkészíti és mindezt egy tányérba rendezi, úgy, hogy egyszerre legyen ízletes, egészséges és szép is.

Köszönöm, Csajok:-)

Bébispenótos-csiperkés saláta:
Hozzávalók 1 személyre:
- egy maréknyi bébispenót
- 2 fej gomba
- 2 szál zsenge újhagyma
- 1 zsenge retek
- 2-3 aszalt paradicsom
- csipet só
- olívaolaj
- egy facsarásnyi citromlé

Megmosom, felszeletelem, tálba rendezem, gyönyörködöm benne, majd megeszem. 

Mellette:
Tökmagos-szezámos-medvehagymás kréker (a salátát pedig egy kevés krékermorzsával szórtam meg)
Hozzávalók:
- 1/2 csokor medvehagyma (gyorsan, már csak pár nap és lemegy a szezonja)
- 1 fej lilahagyma
- 1/2 csésze tökmag
- 1/4 csésze szezámmag
- 1 csésze napraforgómag
- egy löttyintésnyi olívaolaj
- só, bors

A magokat kávédarálón megőrlöm és a többi hozzávalóval (és ha igényli, kevés vízzel) összeturmixolom. Gyúrható masszát kell kapnom, amit egy sütőpapírra vagy szilikonlapra simítok, majd megszórom tökmaggal, napraforgóval és szezámmaggal. Ráterítek egy sütőpapírt és sodrófával elegyengetem. Aszalógépben vagy hőlégkeveréses sütőben 42 fokon kb. 8 órán át aszalom. Félidőben megfordítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése