fényképezte: Sarudi Detti
Mit is írhatnék róla? Élő, epres, diós-mandulás, liszt- és cukormentes, nagyon egészséges, nem utolsósorban szép és isteni finom...
Hozzávalók 6 db-hoz:
az alaphoz:
- 1 csésze dió vagy mandula 12 órára beáztatva, megszárítva
- fél csésze datolya egy éjszakára beáztatva
- 1 ek. kókuszolaj
A diót összeturmixolom vagy megdarálom (turmixgépben rusztikusabb lesz), majd hozzáadom a datolyát és a kókuszolajat is. A dió 2/3-át hatfelé osztom és szilikon muffinformák aljába nyomkodom. Csak ezért nem érdemes szilikonformákat venni - bár ezekből a végén könnyebben kiszabadíthatjuk a sütiket - de a klasszikus muffinforma is megteszi, ez esetben kibélelem folpackkal a formát és így nyomkodom bele a diós masszát.
Epres réteg:
- a maradék diós massza
- nekem maradt ki néhány kanál mandulás-kókuszos massza, így hozzáadtam, de ez elhagyható, illetve a süti mandulából vagy bármilyen édes magból is elkészíthető.
- 1 csésze eper
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1/4 csésze kókuszolaj (az útifűmaghéjtól és a kókuszolajtól megdermed a krém és nem folyik szét a süti, mikor kivesszük a formából
- néhány szem datolya
- ízlés szerint méz (attól függően, mennyire édes az eper)
Ezt is összeturmixolom és belekanalazom a formába, majd a tetejét elsimítom.
Ezután egy éjszakára vagy jónéhány órára hűtőbe teszem, hogy dermedjenek, majd kiszabadítom őket a formából.
A díszítés:
- néhány szem eper és datolya
- néhány levél menta
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1-2 evőkanál kókuszolaj
Ezt összeturmixoltam és ráhalmoztam a sütik tetejére, majd szeletelt eperrel és mandulával díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése