2013. május 18., szombat

Epres csokitorta

 fényképezte: Sarudi Detti

Hozzávalók az alaphoz:
- 1 csésze 12 órára beáztatott, majd megszárított kesudió
- 10 szem datolya egy éjszakára beáztatva
Összeturmixolom őket, majd a masszát egy kerek tortaforma aljába simítom.

A csokikrémhez:
- 1 csésze datolya
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 20 g kakaóvaj
- 20 dkg eper
- 3 ek. kókuszolaj
- 1 csésze 12 órára beáztatott, majd megszárított kesudió
A kakaóvajat gőz fölött megolvasztom, majd hozzáadom a kakaóport, esetleg egy kis vizet.
A többi hozzávalót összeturmixolom, hozzákeverem a csokis masszát és az első rétegre kanalazom.

Kb 20 dkg epret apróra vágok és feldíszítem vele a tortát.
Muffinformákban is készíthető, így helyes minitortácskáink lesznek.

A krém kicsit híg, bár nagyon finom lett, sok volt benne az eper és nem tettem bele útifűmaghéjat. De azért így sem romlott ránk...:-)

Szerintem isteni fagyi is lenne a masszából, próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése