2013. április 9., kedd

Minden válasz ott van Benned...



"Ne a szentírásokban keressétek a Törvényt, mert a Törvény az Élet, az írás pedig halott. Bizony mondom néktek, Mózes sem írásban kapta törvényeit az Istentől, hanem élő szóval. A Törvény az Élő Isten élő szava az élő prófétákhoz, az élő emberek számára. Mindenben, ami él, bele vagyon írva a Törvény.

Megtaláljátok azt a fűben, a fában, a folyóban, a hegyekben, az ég madaraiban, a tenger halaiban; de mindenekelőtt önmagatokban keressétek azt. Ezért, bizony mondom néktek, hogy az összes élő dolgok közelebb vannak Istenhez, mint az írások, amelyek élet nélküliek. Isten azért teremtette az Életet és minden élő dolgokat, hogy azok örökkévaló szóval tanítsák az embert, az Élő Isten törvényeire. Isten nem a könyvek lapjaira írta a törvényeket, hanem a ti szívetekbe és a lelketekbe.

Ott vannak azok a leheletetekben, a véretekben, a csontotokban, a húsotokban, a beleitekben, a szemeitekben, a füleitekben és testetek minden parányi részében. Jelen vannak a levegőben, a vízben, a földben, a napsugarakban, a mélységekben és a magasságokban. Mindnyájan beszélnek hozzátok, hogy megértsétek az Élő Istennek nyelvét és akaratát. De ti behunyjátok szemeiteket, hogy ne lássatok és bedugjátok füleiteket, hogy ne halljatok. Bizony mondom néktek, hogy az írás az ember műve, de az Élet és annak temérdek sokasága a mi Istenünk alkotása."
részlet az Esszénus Béke Evangéliumból


Már az Esszénusok is azt tanították, hogy Isten Bennünk van. Szemben más vallási irányzatokkal, akik Istent valahová kívülre helyezik (leginkább egy felhő tetejére, ahonnan vagy kedvesen mosolyog ránk a szakálla mögül vagy villámló botjával átkokat sújt ránk, ha éppen úgy tartja kedve, vagy úgy ítéli meg, rossz úton járunk), ők azt vallották, hogy Isten ott van mindenben, ami ÉL. A fűben, a fában, a virágok illatában, a szél zúgásában, az esőben, minden állatban és minden emberben. Mi egy része vagyunk, egy a sok-sok milliárdból - egyedi, különleges, megismételhetetlen és isteni része.

Éppen ezért soha ne várd mástól a választ a kérdéseidre. Az, hogy Neked mi a jó, mit kell tenned és melyik úton kell elindulnod, SENKI nem tudja megmondani Neked. Mert Te vagy az, aki kapcsolódsz az Isteni energiákhoz és a saját életeddel kapcsolatban Te vagy arra leginkább képes, hogy előhívd az Univerzum üzeneteid és a saját emlékeidet. 
A válaszok CSAKIS Benned vannak.

Az Igaz Mester sosem ad kész válaszokat a kezedbe - mert nincsenek is kész válaszok. A legtöbb, amit tehet, hogy meghallgat és jelenlétével világítja meg Benned az Isteni Fényt. Általa megszülethetnek Benned a válaszok, de nem mondja meg, mit kell tenned és nem ítél el azért, ha ugyanabba a csapdába esel újra és újra, vagy az ő minősítése szerint rossz úton jársz. Mert tudja, hogy csak Te ismerheted a Sorsod. Egyedül Te tudhatod, mit vállaltál mostani életedre, mit kell megtanulnod és hová kell eljutnod. Lehet, hogy éppen az a feladatod, hogy újra és újra csapdába ess vagy hogy éppen bejárd a tévutakat, hogy azok által találd meg az igazi utat... Végtelen válasz lehetséges és senki más nem tudhatja, csakis TE. Emlékezz, mert minden válasz ott van Benned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése