2013. április 14., vasárnap

Mákos-szezámos kalciumbomba


Megint egy eper-mák kombó, én szeretem, remélem, Ti sem unjátok még:-)
Néhány perc alatt elkészül, friss, élő és nagyon finom... ráadásul mind a mák, mind pedig a szezámmag remek kalciumforrás. 100 g mákban 1400, 100 g szezámmagban pedig 975 mg kalcium található (napi szükségletünk 1000 mg). Ugyanakkor a szezámmag remek fehérje- illetve vasforrás is.

Hozzávalók 16 db-hoz: 
- 2 csésze mák
- 1 csésze kókuszreszelék
- 1/2 csésze szezámmag
- 1 ek. méz
- 1 ek. kókuszolaj
- néhány szem datolya az áztatóvízzel együtt
- kb. 20 dkg eper

A mákot, kókuszt és a szezámmagot kávédarálóban megőrlöm, majd az eper kivételével a többi hozzávalóval összeturmixolom. Ha nem gyúrható az állaga, kis vízzel vagy 1-2 szem eperrel krémesíthető.
Golyókat formázok belőle, majd kilapítom és 1-1 szelet eper közé teszem őket.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése