Úgy döntöttem, ha a tavasz már megint meggondolta magát, akkor egy eperturmix (eper+banán+kókusztej+méz) és valamiféle édesség társaságában megnézek egy könnyű, francia filmet.
Maradt tegnapról néhány kanál aszalt sárgabaracklekvárom, gondoltam, elhasználom - ez lett belőle:
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 1 csésze kókuszreszelék
- 1 csésze natúr mogyoró vagy bármilyen dióféle
- 2-3 ek. aszalt sárgabaracklekvár (A barackot néhány órára beáztatom, majd az áztatóvízzel és ízlés szerint fahéjjal, esetleg mézzel összeturmixolom. Így benne marad minden tápanyag, nincs agyoncukrozva és az elkészítése is csak néhány percet vesz igénybe.)
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 tk. méz
- néhány szem aszalt sárgabarack apróra vágva
A kókuszreszeléket és a mogyorót kávédarálóban megőrlöm, majd a többi hozzávalóval együtt marcipán állagú tésztát gyúrok. A masszából kis golyókat formázok, majd kókuszreszelékben meghempergetem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése