Lehet akár karácsonyi aprósüti is, imádják majd a vendégek. Ajándéknak is tökéletes, hamar megvan, nagy mennyiséget is viszonylag rövid idő alatt el lehet készíteni belőle.
A titkos recept:
5 szem áztatott datolyát összegyúrok 1 csésze darált mákkal, 3 evőkanál kókuszliszttel és annyi aszalt szilvalekvárral (aszalt szilva beáztat egy éjszakára, majd kevés fahéjjal és az áztatóvízzel összeturmixol), amennyitől gyúrható állaga lesz. Gombócokat formázok belőle, kilapítgatom és aszalt szilvalekvárt kanalazok a tetejére. Ha van kedvem, egy órán át aszalom, de nyersen szerintem finomabb:-)
Vigyázz, kész, rajt! - ez is ötperces.
A titkos recept:
5 szem áztatott datolyát összegyúrok 1 csésze darált mákkal, 3 evőkanál kókuszliszttel és annyi aszalt szilvalekvárral (aszalt szilva beáztat egy éjszakára, majd kevés fahéjjal és az áztatóvízzel összeturmixol), amennyitől gyúrható állaga lesz. Gombócokat formázok belőle, kilapítgatom és aszalt szilvalekvárt kanalazok a tetejére. Ha van kedvem, egy órán át aszalom, de nyersen szerintem finomabb:-)
Vigyázz, kész, rajt! - ez is ötperces.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése