2013. november 3., vasárnap

Hallgass a szívedre!

fotó: Pinterest

Mindig, minden döntésed legyen szívből jövő. Mindegy, mit mond és gondol a külvilág, Te vagy az, aki összekapcsolódik lelked isteni részével és aki tudja, mit kell tenned - csak meg kell hallanod a hangját.

Lehet, hogy a kívülállók számára értelmetlenek bizonyos döntéseid - az, hogy maradsz, mikor szerintük már menned kellene vagy maradnod kellene, mikor pedig Te tudod, hogy máshol van már dolgod. Lejárt az ideje, nincs már miért futni ugyanazokat a köröket, mert megtanultál mindent. 

Te tudod, mert a szíved vezet. Hallgass mindig a belső hangodra, mert az megsúgja a választ és ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak a kétkedők. Engedd el a félelmeidet és hallgass mindig rá. Ne némítsd el a hangját, lásd, halld, érezd meg, mit akar. És ha megtanultál vele kapcsolatba lépni, engedd, hogy ő vezessen - mert ő mindig jó irányba terel Téged.

Lehet, hogy nehéz kilépni egy kapcsolatból - félsz a holnaptól, nem tudod, mit hoz. A félelem nagy erő, megbénít és megdermeszt. Félsz az anyagi nehézségektől, attól, hogy egyedül maradsz és soha többé nem lesz melletted senki. Meg ezer más dologtól még. Ezért inkább feláldozod magad (gyávaságból és megfelelni vágyásból - mert mások azt mondják, hogy a gyerekeknek így a jó és biztosan minden helyrejön majd, meg amúgy is, mit szól az anyósod meg a szomszédaid...) Tudod, hogy rossz döntés, mégis benne maradsz a rosszban - akkor is, ha megalázó, akkor is, ha bánt, akkor is, ha tudod, hogy ez már nem jó Neked. A lelked tudja, hogy el kell engedned és akármennyire is fojtogatnak a félelmeid és nem engednek elmenni, előbb-utóbb be fog teljesülni, amire a szíved igazából vágyik. Mert a szíved bizony tudja az irányt. És a tétovaságodnak, a félelmeidnek, a bizonytalanságodnak mindig meg kell fizetni az árát.

Én tudom, mert már megfizettem néhányszor. Ha nem hozod meg a döntéseidet, majd meghozza helyetted az Élet. Nem fogsz neki örülni, mert a padlóra küld csak azért, hogy biztosan megtanuld. Évek óta érezted, mégsem léptél. Tessék, most megkapod, de csúnyán. Szenvedj, hogy megértsd és a szenvedésed által változz át és merd végre meghallani a hangot. Aztán majd nem érted, miért tétováztál ennyit és miért hallgattál másokra, mert az életed sokkal jobb lett, mint ahogyan azt a legszebb álmaidban elképzelted.


Engedd meg a szívednek, hogy vezessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése