Határozottan feldobta a tegnapi esős délutánt...:-)
Hozzávalók 4 db muffinhoz:
15 dkg mandula beáztatva, összeturmixolva
10 db aszalt datolya 12 órára beáztatva
5 db aszalt füge 12 órára beáztatva
1 banán
2-3 ek. kókuszliszt
1 ek. kókuszolaj
1/ kg eper
1 ek útifűmaghéj
néhány szem pisztácia összevágva
5 db datolyát és a mandula 1/3-át összeturmixolom, majd félreteszem. Illetve attól függ, milyen muffinformánk van, az enyém szilikonos kifordítós, így az alap kerül a tetejére. Ha Nektek másfajta, akkor nyomkodjátok a masszát a forma aljába. Érdemes folpackkal kibélelni a formát, így egyszerűen kivehető majd a muffin.
Ezután összeturmixolom a fügét a banánnal, majd hozzáadom a kókuszlisztet, -olajat és a maradék mandulát. Ha túl híg a tészta, kókuszliszttel még sűríthetjük (bár hígabbra kell hagyni, mint szeretnénk, mert a kókuszolaj is megdermed a hűtőben). Megtöltöm vele a muffinformát, majd a hűtőbe teszem 1-2 órára.
Néhány szem epret félreteszek a díszítéshez, a maradékot összeturmixolom a datolyával és az útifűmaghéjjal.
Kiszabadítom a muffinokat a formából, majd eperrel és pisztáciával díszítem. Epermártással tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése