2014. január 28., kedd

Szerepek és szerepcserék


 "My illusion, my mistake..."

Valami elromlott. A férfiak elpuhultak, a nők túl erősek lettek. Mi irányítunk, a férfi pedig visszahúzódik és folyamatosan próbára tesz minket. Mi folyik itt?! Ha az igazságot keresed, nyúlj vissza a mítoszokhoz és a népmesékhez. Minden szavuk igaz, csak olvasni kell a szimbólumok nyelvén. Hányszor olvastad, hogy a királylány állja ki a próbákat?  Szerintem egyszer sem. Ellenben a szegény ember legkisebb fia, vagy a legkisebb királyfi... na, az mindig. Sárkányokkal küzd, három, hét, huszonegy fejűekkel, meg hetedhét határokkal és gonosz boszorkákkal, míg eljut a királylányhoz... aki meg nem rohan elé, hogy megrövidítse az útját. Nem vágja le a sárkány egyik fejét sem, csak hogy gyorsabban egymáséi lehessenek... Nem. Csak vár. Akár száz évig is.

A Nő nem irányít, nem akar, nem kapaszkodik. Hiszen a Férfi az aktív, a kiáradó, az irányító - ő az, aki vezet. A Nő passzív, befogadó és hagyja, hogy vezessék.
 Tehát a Nő türelemmel vár és majd befogad, ha eljött az idő.

 És mi történik a valóságban? Megjelenik valaki az életedben, Te pedig - nőként - rögtön belehelyezed a vágyaidat és irányítani akarod az eseményeket. Belekapaszkodsz, mert nem hiszel magadban és nem várod ki, hogy benne is megszülethessen valami: egy halvány sejtés, ami csendben növekszik, majd megszüli benne azt az elsöprő erőt, ami nem hagy neki más választást, hogy Téged akarjon. 

Sajnos az van, hogy a férfiak azt teszik, amit gondolnak. Ha nem hívnak fel, az nem azért van, mert taktikáznak, vagy éppen mert fel akarnak hívni, de beesett a telefon a csatornába, atomkatasztrófa volt vagy túszdráma a bankban. Egyszerűen nem érdekled - még ha nagyon fáj, akkor is így van. Ennyi, menj tovább. Szeresd magad annyira, hogy túllépsz rajta és elhiszed, hogy jár Neked egy olyan Férfi, aki már felnőtt, aki megküzdött a maga sárkányaival és akinek csak Te kellesz, senki más. 

Egyébként pedig mitől félsz? Miért akarsz irányítani? Talán félsz, hogy egyedül maradsz? És akkor mi van? Még a végén a nagy ürességben megtalálod önmagad...

Fel kell adnod. Ki kell ürülnöd. Nem akarnod, csak élni az életed, teljesíteni a küldetésed és hinni magadban. Szeretni magad annyira, hogy nem mész bele méltatlan helyzetekbe és nem álmodozol meddő dolgokról. Hidd el, önmagad társasága többet ér annál, minthogy olyannal legyél, aki nem szeret. Szerinted jó lehet valakivel, aki nem hív fel, nem akar Téged és annyi tartás sincs benne, hogy nemet mondjon? Szerinted boldog lennél vele?

Figyelj, megmondom: NEM. 

Legyél egyedül boldog és ne tőle várd. Ne kapaszkodj, hanem élvezd az egyedüllét minden pillanatát. Akkor is, ha ez évekig tart... mert ha így van, akkor nyilván nem a párkapcsolat a dolgod, hanem valami egészen más. És ha egyedül EGÉSZ vagy, akkor tud betoppanni az életedbe valaki, aki szintén jól van, szintén EGÉSZ, ki meri mondani és mer szeretni. Ne görcsölj rá... fordítsd inkább a figyelmed arra, hogy ki vagy Te és mi dolgod ezen a bolygón? Miért születtél és mit kell hozzáadnod a Nagy Egészhez? Hogyan lesz általad több a Világ? Keresd meg azokat a tevékenységeket, amelyek boldoggá tesznek és ne azon kattogj állandóan, hogy majd mikor és hol toppan be. Mindig abból hozd ki a legtöbbet, ami éppen van - ettől leszel jól.

Hidd el, amire rágörcsölsz, az biztos, hogy nem fog működni. Ott pörögsz benne, mint egy mókus a mókuskerékben... és sosem fogod utolérni. És érdemes-e egyáltalán utolérni valakit, aki maga sem tudja, mit akar és képtelen felvállalni Téged, hm?

És a megfelelő pillanatban majd eljön az ideje. Hiszen mindennek rendelt ideje van - nem jöhet egy perccel előbb és egy perccel később sem, mint ahogyan az meg van írva. Akkor meg miért nem érzed magad biztonságban? Miért nem tudsz hátradőlni és élvezni az életet és miért akarsz valamit, ami még nem most a Tiéd? Lehetsz vele majd annyit, hogy még meg is unod...

 fotók: Pinterest

És sose felejtsd el: ha meg akarod változtatni a dolgok folyását, beleavatkozol az egyetemes Rendbe és magadra szabadítasz olyan dolgokat, amelyek szenvedéssel járnak.

Én úgy döntöttem, ezentúl köszönöm, jól vagyok és beállok a helyemre. 
Hálás vagyok minden tapasztalásért és életem minden szereplőjéért, 
mert nélkületek nem lennék ma az, aki vagyok.
Szeretés van.

11 megjegyzés:

  1. Barbikám "ezt" jól összeszedted! Jól megfogalmaztad! Jól megmondtad! "Ez" pontosan így van, ez a forgatókönyv kivétel nélkül mindenkinél! Semmit sem kell erőltetni, persze én már könnyen beszélek. Sok sok mindenen keresztül mentem, amikor már teljesen letettem arról, hogy megtalálom Őt, akkor jött! Felismerhető volt! Semmit sem kellett tennem, semmit sem tettem, egész egyszerűen, ment minden magától! Ez már 12 éve tart (második házasságom) Még csak nem is vitatkoztunk soha, tökéletes az összhang, tökéletes a tisztelet egymás iránt! Egyszóval türelem...türelem...mindennek eljön az ideje az biztos! Örülni kell annak ami van, boldogan kell élni a mindennapokat. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcsi, ez nagyon szép, gratulálok!!!:-) Szerintem is a teljes feladásban van a kulcs... hiszen az élet gyönyörű, úgy, ahogyan van!

      Törlés
  2. Köszönöm szépen! Igen, meg kell találni mindenben a szépet! :-) <3

    VálaszTörlés
  3. Barbi, teljesen egyetértek! Korábban azt hittem, hogy csak a magyar férfiak ilyenek, egészen Kanadáig futottam előlük, de rá kellett döbbenjek, főleg az utóbbi időden, hogy sajnos ez globális probléma. Egy multikulti környezetben is ez a helyzet, teljesen mindegy a világ melyik részéről jött a férfiember... Szóval nő legyen a talpán, aki felismeri és elfogadja, beleáll a saját helyzetébe, és kiállja a türelem próbáját, ahogy sok más esetben is. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcsi, tényleg teljesen mindegy, hol élnek a férfiak, mert a kulcs Benned van - ha Te beállsz a helyedre, minden férfi, akivel kapcsolódsz, változni fog és be tud állni a helyére. Ha nem ő, akkor majd a következő:-)
      És a fotóidat látva jó látni, hogy a helyeden vagy és jól vagy!
      Sok-sok puszi!!!

      Törlés
  4. Szia Barbi! Minden szavaddal egyetértek és ez tényleg így van, még akkor is, ha néha nagyon fájdalmas azzal szembesülni, hogy nem kellünk. Nem ott, nem úgy, nem akkor. Mert nem annak van helye és ideje. Csak közben a lelkünk felismeri egymást, tudja, hogy ő az. Fájdalmas a felismerés, és elengedni az illúziókat. Csakhogy ebben a pillanatban, a felismerésnek ebben a mélységesen megérintő pillanatában történik a csoda. Hogy megérted, hadd menjen, ha menni akar, mert neked jó, hogy van, jó hogy találkoztatok, és az is jó, ha menni szeretne. És igen, aztán ott maradsz, te. Rosszabb esetben azt gondolod egyedül, de ez persze soha nem igaz, inkább csak önmagaddal. Voltam ebben a helyzetben évekig és nem értettem, csak amikor már túl voltam rajta. Persze könnyen beszélek, mert mellettem van most az igazi társam. És tényleg úgy van, ahogy mondod, vele valahogy minden egyszerű és természetes.

    Akkoriban ezzel vigasztalt a legjobb barátom és azóta is ez a vezérfonalam, leírom, talán másnak is segít: Bármi is nyomaszt téged, te szeretett ember, miért mész mindig vissza ugyanahhoz a préshez és bújsz alá?

    Fájnak, elszomorítanak dolgok, vágyak, csalódások? Mit tudsz tenni? Miért nem mész inkább másfelé? Hiányok gödrét ásod újra és újra -- felesleges energiapazarlás.

    És nincs-e ott az asztalsarok, amibe kisgyerekként a lábad beütötted? Hányszor jut eszedbe naponta?
    És nincs-e ott a szakító levél, amit a szerelmedtől kaptál? Hányszor gondolsz rá mindig?
    Eszedbe jut-e naponta régi vágyaid kudarca, egytől egyig mind? S nem fontosabb-e az út, mint a cél?
    És nem találtál-e ezer fenséges dolgot száz rossz perc után is? És mennyi, de mennyi ilyen vár még rád...

    Teli van szép dolgokkal a világ. Gyerekekkel, kutyákkal, macskákkal, növényekkel, ölelésekkel, nevetésekkel, munkával, tájakkal, esővel, hóval, futással, alkotással, új ismeretségekkel... Köztük felszabadulva, a régi ügyeket elfelejtve, könnyebb léptekkel járva akaratlanul is meg fogod találni mindazt, amit most erőből keresel. Mert az összes többi dolog csak kulissza.

    Ölellek Barbi! Köszönöm, hogy leírod és megosztod a gondolataidat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Drága!:-)
      Esetleg ihatnánk valamikor egy teát...
      Ölellek!!!

      Törlés
  5. Szia,

    köszönöm Neked ezt az írást! :-)
    Nagyon érdekes, mert én pont ma jutottam ezekre a felismerésekre, amit Te ilyen gyönyörűen keretbe foglaltál. :-) Hát, nem szuper? :-)))

    Fénnyel teli napokat kívánok Neked! :-)

    barbaruzs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia barbaruzs!
      A környezetemben is sokakkal ugyanez történik - most jött el a pillanat, hogy végre Nők legyünk, a férfiak pedig Férfiak:-)
      Csodaszép tapasztalásokat kívánok Neked!
      Barbi

      Törlés
  6. Barbikám!!!
    Egyetértek, egyetérzek, és egyetélek Veled... Veletek!!
    Köszönöm szépen!!!
    Áldott szépséges napot kívánok!
    Ági












































    VálaszTörlés