Sütőtökös-tökmagos aszalt pizza
Régóta tervezem, hogy olyan krékert is készítek, aminek zöldségeket szeletelek a tetejére. A sütőtökös-tökmagos verziót is ki akartam próbálni, így hát összehoztam a kettőt. Igaz, nem lehet olyan szépen szeletelni, mint a hagyományos krékereket, így viszont hívhatjuk akár pizzának is.
Hozzávalók:
- 1 darabka sütőtök
- 1 fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- löttyintésnyi olívaolaj
- ízlés szerint só
- 1 csésze tökmag
- 3 csésze napraforgómag
A zöldségeket összeturmixolom a fűszerekkel, majd hozzáadom a kávédarálón megőrölt magvakat is. Ha nem elég sűrű az állaga, teszek még hozzá napraforgómagot. A díszítéshez félreteszek egy marék tökmagot és a petrezselyem felét. A masszát két sütőpapír között sodrófával kinyújtom és formára igazítom. Petrezselyemmel, paradicsomkarikákkal, tökmaggal díszítem és kb. 4 órán át aszalom hőlégkeverésen, kb. 42 fokon.
Jó ötlet egy kevés olajat csorgatni a tetejére is, így nem szárad ki a paradicsom.
Segítségem is akadt, Gerri személyében (aki valljuk be, kicsit azért nehezítette a munkát - és aki most épp a kanapén piheni ki az aszalás és fotózás okozta fáradalmakat:-))
Nagyon cuki ez a Gerri kutyus! A pizza is finom lehet! Ezt is ki fogom próbálni! :-)
VálaszTörlésrendben:-)
VálaszTörlésGerri cuki valóban, bár ő már máshol lakik, ideiglenes védenc volt, most Peti van itt, ő kölyök, 4 hónapos és beleszerettem... így marad:-)