2013. október 6., vasárnap

Hagyd élni...

fotó: Pinterest

Mikor azt hiszed, már megtanultad, büszkén hirdeted és veregeted a vállad - az Élet újra betesztel. És megint gyomron vág az érzés, hogy nem szeretnek és hogy nem vagy fontos. Igyekszel már nem terhelni vele a kapcsolataidat, mert tudod, hogy ez úgyis csak rólad szól. Lejátszod magadban és csendben imádkozol azért, hogy képes legyél végre elvárások nélkül, boldogan élni.

Muszáj bízni. Élni - mert az életben rengeteg csoda van - és élni hagyni a másikat. Örömet találni magadban, és minden kapcsolódásban meghagyni a játék izgalmát. Ettől marad rugalmas. Ha elvárásokkal terheled, megmerevedik, aztán apró darabokra törik és elvész a varázsa. 

"... Légy boldog és akkor elönt a szeretet. Akkor csodálatos lesz másokkal lenni, és csodálatos lesz egyedül lenni is... Minden egyszerűvé válik. Nem függsz másoktól, és te sem teszel másokat függővé magadtól. Akkor az igazi barátság lesz. Sosem lesz belőle kapcsolat, mindig csak egy kapcsolódás lesz.
Kapcsolódsz, de nem csinálsz belőle házasságot. A házasság félelemből születik, a kapcsolat szerelemből. A kapcsolódás addig tart, amíg a dolgok csodálatosak, és van mit megosztanod a másikkal."
Osho 

Ne ragaszkodj és ne akarj. Légy hálás a gyümölcsökért, amelyeket kaptál, de ne akard az egész fát. Ha kivágod, jövőre már nem terem gyümölcs rajta...

Menj... és élj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése