2013. szeptember 11., szerda

Őszibarackos-fügés pite


Fügefüggők, figyelem: végre, végre füge az Aldiban! 0,5 kg 500 Ft, nem mézédes, de mégis füge... Őszibarackkal, némi mézzel megcsorgatva és kicsit aszalva azonban hozza ugyanazt a mediterrán élményt, amit kerestem.

Hozzávalók:
alap:
- 2 csésze mogyoró beáztatva, leszárítva, kávédarálón megőrölve
- 1 őszibarack
- 1 teáskanál méz
A mogyorót kávédarálón megőrlöm és összeturmixolom a barackkal, majd egy 18 cm-es tortaforma aljába simítom úgy, hogy pereme is legyen. Ezután egy nagyobb barackot felszeletelek és szépen elrendezem az alapon.

Krém:
- 3-4 szem őszibarack
- 2 szem füge
- 1 csésze mogyoró beáztatva, leszárítva, kávédarálón megőrölve
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 ek. méz
Összeturmixolom, majd ráöntöm az alapra. Ha túl híg, tehetek bele kókuszreszeléket vagy útifűmaghéjat még.

Ezután néhány szem fügét felszeletelek és feldíszítem vele a tortát, rácsorgatok egy kis mézet, majd hőlégkeveréses sütőben 40-45 fokon 1 órán át aszalom. Akkor jó, mikor a füge kicsit összeszottyan. Kihagyhatatlan:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése