Szintén egy ötperces finomság, most rendelésre készült, mókusmogyoróval és aszalt sárgabarackos fügelekvárral. Életem egyik nagy csábítója, ha mellé ülök, nem állok fel addig, amíg van belőle.
Hozzávalók 16 db-hoz:
Alap:
- 4 szem áztatott datolya
- 10 dkg mókusmogyoró kávédarálón megőrölve
- 1-2 evőkanál lekvár - annyi, amennyitől jól gyúrható masszát kapok
A fentieket összeturmixolom, majd gombócokat formázok belőle, kilapítom és egy mélyedést nyomok a közepükbe, majd 1-1 kiskanál lekvárt teszek rájuk.
A lekvárhoz egy éjszakára beáztatok 10 dkg aszalt sárgabarackot és 2-3 szem fügét, majd az áztatóvízzel és 1 teáskanál fahéjjal összeturmixolom.
Már megint tovább tartott leírni, mint elkészíteni...:-)
Szia, elàrulnàd, mi az a mókusmogyoró? Köszönöm.
VálaszTörlésSzia Ildi!
VálaszTörlésA mókusmogyoró kerek szemű mogyoró, én jobban szeretem mint a földimogyorót, de bármilyen édes maggal (dióval, mandulával, kesudióval, mogyorófélével) el tudod készíteni.
szép napot:
Barbi