2013. szeptember 20., péntek

Édes kis semmiség


Szintén egy ötperces finomság, most rendelésre készült, mókusmogyoróval és aszalt sárgabarackos fügelekvárral. Életem egyik nagy csábítója, ha mellé ülök, nem állok fel addig, amíg van belőle.

Hozzávalók 16 db-hoz:
Alap:
- 4 szem áztatott datolya
- 10 dkg mókusmogyoró kávédarálón megőrölve
- 1-2 evőkanál lekvár - annyi, amennyitől jól gyúrható masszát kapok

A fentieket összeturmixolom, majd gombócokat formázok belőle, kilapítom és egy mélyedést nyomok a közepükbe, majd 1-1 kiskanál lekvárt teszek rájuk.

A lekvárhoz egy éjszakára beáztatok 10 dkg aszalt sárgabarackot és 2-3 szem fügét, majd az áztatóvízzel és 1 teáskanál fahéjjal összeturmixolom.

Már megint tovább tartott leírni, mint elkészíteni...:-)

2 megjegyzés:

  1. Szia, elàrulnàd, mi az a mókusmogyoró? Köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Szia Ildi!
    A mókusmogyoró kerek szemű mogyoró, én jobban szeretem mint a földimogyorót, de bármilyen édes maggal (dióval, mandulával, kesudióval, mogyorófélével) el tudod készíteni.
    szép napot:
    Barbi

    VálaszTörlés