2013. június 20., csütörtök

Céklás cukkinisaláta


Cukkinivirágra és sárga cukkinire bukkantam ma a piacon, Adri pedig hozott céklalevelet és mángoldot, így ellenállhatatlan belső kényszert éreztem, hogy alkossak belőlük valami izgalmasat.

Minden zöldségnek a levele tartalmazza a legtöbb tápanyagot - akár a gyökér többezerszeresét is.  
100 gramm cékla gyökerében 16, levelében 117 mg kalcium, 23, ill. 70 mg magnézium, 4,9, ill. 30 mg C-vitamin, 33, ill. 6326(!) mg A-vitamin, 325 ill. 762 mg kálium és 78 ill. 226 mg nátrium található.

Hozzávalók 2 személyre:
- 4-5 levél mángold és céklalevél
- 1/2 cukkini
- 1 kisebb cékla
- 1 cukkinivirág
- néhány levél friss bazsalikom

A céklából 2-3 karikát félreteszek és 1 ek. olívaolajjal, kevés citromlével, 1/2 csokor petrezselyemmel, sóval, borssal és egy csésze áztatott napraforgóval összeturmixolom.

A zöldeket széttépkedem, a többi hozzávalót kockára vágom. Összekeverem az öntettel és már kész is. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése