2013. január 27., vasárnap

Napraforgókrém sütőtökös sárgarépakenyérrel és aszalt paradicsomos salátával


Paradicsomos napraforgókrém:
- 1 csésze áztatott napraforgó 
- 1 ek. olivaolaj
- 1 ek. citromlé 
- 1 paradicsom
- 2-3 db olajban eltett aszalt paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- ebben most nem volt, de kápia paprikát és hagymát is szoktam beletenni
- 1 csokor petrezselyem
A hozzávalókat a petrezselyem kivételével összeturmixolom, a petrezselymet összevágom és hozzákeverem.

Saláta:
- bármilyen zöldsaláta
- néhány szem aszalt paradicsom
- 1 ek. olivaolaj
- citromlé
- brokkolicsíra
  
Sütőtökös sárgarépakenyér vagy kréker:
- 1 sárgarépa  
- 1 darabka sütőtök
- 1 fej lilahagyma
- 1 csésze napraforgómag
- 1/2 csésze szemmag
- fűszerek ízlés szerint
A magokat megőrlöm, a zöldségeket összeturmixolom, majd kb. 8-9 órán át aszalom. Nem szükséges aszalógép hozzá, a sütőben légkeverésen kb. 42 fokon is aszalható. Sütőpapírra simítom és félidőben megfordítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése