2013. január 26., szombat

Kelkáposzta-wrap tökmagkrémmel és salátával


Hozzávalók 2 személyre:

Wrap:
- 2 levél kelkáposzta
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kisebb fej cékla fele
A sárgarépát és a céklát lereszelem és ráteszem 1-1 levél kelkáposztára. Ha kicsivel kevesebb tölteléket teszel a káposztákba, mint én, akkor rendesen össze is tudod tekerni őket:-)
Pici olivaolajjal meglocsolom, tökmagszósszal, salátával és lucernacsírával tálalom.


Saláta:
- bármilyen zöldsaláta ízlés szerint - ez most vegyes saláta volt - bébispenót, rucola, céklalevél, madársaláta
- 1/2 lilahagyma
- 1/2 zöldpaprika
- sütötök-csíkok  
- olivaolaj

Tökmagkrém:
- 1 csésze tökmag 1 órára beáztatva
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- kb. 10 cm-nyi póréhagyma
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
A hozzávalókat az áztatóvízzel együtt összeturmixolom és máris kész.  


Lucernacsíra:
A lucerna eredetileg Örményországból származik, jelentése: minden étel atyja.
Gazdag A-, C-, E-, K-, valamint B-vitaminokban, fehérjében és ásványi anyagokban (kalcium, foszfor, magnézium, króm, szelén, vas, réz, kálium, molibdén) és az emésztési folyamatokhoz nélkülözhetetlen enzimeket tartalmaz.
Az egyik legtáplálóbb csíra.
Lúgosító hatású, mangántartalma csökkenti a vércukorszintet, B12 tartalma segít megelőzni a trombózist. Csökkenti a koleszterinszintet (a benne lévő szaponin feloldja az érfalakról a lerakódásokat) és hatásos szív- és érrendszeri megbetegedések esetén. Immunrendszer-erősítő, roboráló és hatékony antioxidáns.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése