Hoztam egy döntést. Elvégzek egy fotós tanfolyamot és veszek egy rendes fényképezőgépet, hogy ne kelljen mindig Dettit rángatnom és akár minden nap tudjak Nektek hozni valami finomságot. És miután meghoztam a döntésem, életem legjobb ételfotóit készítettem - persze a régi gépemmel. Mert benne volt minden szeretetem és az élet megmutatta, hogy igen, ez egy jó út. Ilyen egyszerű.
Orsi barátnőm óriási igazsága:
"Csak bele kell tenni a szeretetünket valamibe vagy valakibe, és csodák történnek."
Vedd körül magad olyan dolgokkal, amelyekben ki tudod fejezni a szereteted. És fejezd ki a körülötted élőknek is, hogy fontosak Neked és szereted őket.
Persze ezer kifogásunk van arra, hogy miért ne tegyük. De elszalad az Élet. És ha elzárjuk magunkat a szeretettől - mert szeretni néha fáj... - akkor a boldogságtól is megfosztjuk magunkat. Pedig sosem maga a szeretet fáj... akkor kezd el fájni, ha elvárásaink lesznek. Ha nem fogadjuk el, hogy a másik éppen annyit ad, amennyit adni képes és nem vesszük észre a csodákat, amelyek ezerszám vesznek körül bennünket életünk minden percében.
A szeretetsüti hozzávalói:
- 1 csésze 12 órára beáztatott, héjától megszabadított mandula
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- löttyentésnyi kókuszolaj
- ízlés szerint méz (nekem 1-1 teáskanálnyi)
- 1 csésze málna
- 1 tk. útifűmaghéj
A mandulát átmosom és összeturmixolom - annyi vízzel, amennyivel krémes állagú lesz. Ezután szűrőbe teszem és lecsepegtetem (és kapok egy kevés mandulatejet). Hozzáadom a kókuszreszeléket, a kókuszolajat és a mézet, majd egy muffinformába tömködöm (de nem teljesen - hagyok a málnazselének is helyet).
Ezután összetöröm a málnát, hozzáadom az útifűmaghéjat (ettől lesz zselés) és a mézet és jól elkeverem, majd adagolok belőle a kókuszos-mandulás réteg tetejére.
1 órára hűtőbe teszem, hogy dermedjen, majd kiborítom a formából. A tetejét is zselével díszítem és hagyok mártogatni is.
3 db muffinra elegendő.
Könnyű, nyári finomság, jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése