Hozzávalók:
alap:
- 1 csésze mogyoró (12 órára beáztatva, megszárítva)
- 10 szem datolya (15 percre beáztatva)
- 1 teáskanál kókuszolaj
A hozzávalókat összeturmixolom és egy kisebb (jelen esetben egy 18x28 cm-es) tepsibe belenyomkodom.
1 órán át kb. 42 fokos sütőben aszaltam, de ez elhagyható.
kókuszos réteg:
- 10 szem aszalt sárgabarack néhány órára beáztatva, majd kis kockákra vágva
- 1/2 csésze mogyoró (ez is beáztatva - hogy az enzimek feléledjenek benne)
- kókuszreszelék - ezt nem mértem, csak érzésre öntöttem, kb. 1 csésze
- 1 vérnarancs lereszelt héja és leve
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 ek. kókuszolaj
- a barack áztatóleve és annyi víz, amennyit felvesz
A hozzávalókat összeturmixolom, a sárgabarackot beleforgatom és az alapra simítom.
máz:
- néhány szem datolya némi áztatóvízzel
- karobpor
ezt is összeturmixolom és rákenem a kókuszos rétegre.
A tetejét mogyoróforgáccsal megszórom és 1-2 órára a hűtőbe teszem, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése