2011. augusztus 23., kedd

Csakrák, csakratisztítás, csakraharmonizálás


A csakra szankszrit szó, jelentése kerék. A csakrák auránk részei, egymással összefüggő energiaközpontok.

A 7 fő csakra:


- gyökércsakra
A legalacsonyabb rezgésszámú csakra, mely a gerinc alatt, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el.
Feladata a földelés, az (anyagi) biztonság megteremtése, tisztulási folyamatok, fizikai erő és vitalitás.

- nemi csakra
A párkapcsolattal, szexualitással, táplálkozással, fizikai erőnléttel és a kreativitással van kapcsolatban. A köldök alatt két ujjnyival helyezkedik el.

- elosztó csakra
Akaraterőnket, cselekedeteinket, másokkal és önmagunkkal vívott harcainkat jelképezi. Ez az ember energia-egyensúly csakrája. A köldök felett két ujjnyival található.

- szívcsakra
Híd az anyagi és a szellemi világ között. Itt, szívünkben egyesül a Föld és az Ég. Hozzá tartozik a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, a megbocsátás, az együttérzés.
A mellbimbók magasságában, középen helyezkedik el.

- torokcsakra
A kommunikációval, kreativitással, önkifejezéssel, nyitottsággal, hallással van kapcsolatban. A gégefőnél helyezkedik el.

- homlokcsakra
Ez a csakra a mentális központ. Itt rendeződnek gondolataink, az intuíció és a hatodik érzék szerve. A szellemi energia, bölcsesség, tanulás, szellemi gyógyítás, tisztánlátás kapcsolódik hozzá.
A homlok közepén, a két szemöldök között található.

- fejtetőcsakra
A legmagasabb és legtisztább tudat központja. A földi síkon túli dimenziók kapuja. Itt kapcsolódik össze szellemünk a magasabb szellemiségekkel.
A fejtetőn helyezkedik el.

A csakráknak elsősorban biológiai funkciójuk van. A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ezáltal információkkal is a szerveket, végtagokat és sejteket.
Sajnos gyakran előfordul, hogy a csakrák energiafelvétele akadályoztatott. Mivel az energiafelvétel során az energiánkat a fákkal, növényekkel, állatokkal, ásványokkal és más emberekkel cseréljük ki, illetve energiát veszünk fel tőlük, egy nagyvárosi ember energiaellátását érezhetően befolyásolja az elektromos energiamező. Környezetünk károsítása automatikusan szűkös energiaközvetítést idéz elő. 

A csakratisztítás során megtisztítom a környezeti hatások, az elektroszmog és egyéb más tényezők miatt beszennyeződött csakrákat, a -harmonizálás során pedig kiegyenlítem a csakrák energiafelvételének egymás közötti egyensúlyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése