2014. június 18., szerda

Kókuszkrémes meggyleves


A meggy azon kevés gyümölcsök egyike, amely lúgosít (PH indexe 3,5). Magas vitamintartalmán túl nagy mennyiségben  tartalmaz flavonoidokat - éppen ezért gyulladáscsökkentő hatású, lassítja az öregedési folyamatokat, védelmet nyújt az érfalat károsító folyamat és a daganatos megbetegedések ellen. Vértisztító hatású, immunerősítő, serkenti az emésztést.

És persze finom - az egyik kedvenc gyümölcsöm. Mogyi is nagy meggyrajongó (bár igazából majdnem minden ételért - a nyersekért is - rajong). Készségesen segített a mai fotózásban is, bár figyelnem kellett, hogy egy-egy óvatlan pillanatban ne falja fel a díszítést.

Ez is egy egyszerű recept, de csak annyit készítsetek, amennyi elfogy, ne illanjanak el belőle a hatóanyagok. Ugyanis a zöldségeket és a gyümölcsöket frissen kell(ene) fogyasztanunk, mert a felbontás-hámozás-magozás-turmixolás (stb.) után szinte azonnal elkezdenek erjedni. Így pedig nem emésztjük őket, hanem csak rohadnak (bocs) a gyomrunkban és a beleinkben.

Szóval a hozzávalók 2 tányérhoz:
kb. 40 dkg meggy
10 szem áztatott datolya
1 doboz kókuszkrém (ez nem nyers, viszont finom, egyébként mandulatejjel helyettesíthető)
víz vagy mandulatej

A meggyet kimagozom (egy marékkal félreteszek, azt majd a végén beledobálom a levesbe). A többit a datolyával, a kókuszkrémmel és kb. 2 dl vízzel (vagy mandulatejjel) összeturmixolom.

Ennyi az egész. Már megint több idő volt lefotózni, retusálni, feltölteni, mint elkészíteni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése