Menü

2014. június 19., csütörtök

Levendulás fehér forró csoki tönkölypalacsintával, eperkrémmel és mandulavajjal

A mai egy kényeztetős délután: 3 óra alvás, majd tönkölypalacsinta eperkrémmel, mandulavajjal és ezzel a különleges forró csokival. 

Hozzávalók: 
- egy darabka kakaóvaj
- fél liter mandulatej
- 5-6 szem áztatott datolya
- 1 levendulavirág

A mandulatejben megolvasztottam a kakaóvajat és belemorzsoltam a levendulavirágot, majd hozzáadtam a datolyát és egy kevés áztatóvizet.


Ezután az egészet összeturmixoltam:


Átszűrtem, még egyszer megmelegítettem és tejhabosítóval felhabosítottam. Nagyon különleges íze és krémes állaga lett.


A mandulavajat az előző posztban olvashatjátok: 
http://reiki-gyogyitas.blogspot.hu/2014/06/tejben-vajban-mandulatej-mandulavaj.html
Az eperkrémhez (ami tulajdonképpen egy nyers eperdzsem) összeturmixoltam fél kg epret, 5-6 szem áztatott datolyát és 1 evőkanál útifűmaghéjat, majd kis időre hűtőbe tettem. Az útifűmaghéjtól kocsonyás, zselészerű állaga lesz.

A tönkölypalacsintához kb. 40 dkg tönkölylisztet összekevertem 1 teáskanál szódabikarbónával, 1 evőkanál útifűmaghéjjal, a mandulatejből kimaradt mandulával, 1 evőkanál kókuszolajjal és kb. fél liter vízzel (sűrű palacsintatésztát kell kapnom).
Ezután palacsintasütőben a szokott módon kisütöttem őket - 10 db vastagabb palacsinta lett belőle. 

A tönkölybúza a gabonafélék közül a legjobb választás. Az egyetlen olyan búzafajta, amely ősi formában megmaradt és az egyetlen, amely lúgosító hatással bír. 

Jó étvágyat, kényeztessétek magatokat Ti is! Megérdemeljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése